top of page

Yusuf FIRAT ‘la Meditasyon

 

Kendini Tanı – 5. Bölüm:

 

Acaba bilinçaltımıza ulaşmak neden bu kadar zordur? ... Bilinçaltı bir kütüphane, bir veri bankasıdır. Günlük yaşamsal otonom faaliyetlerimiz kontrol edilmesi ( kan dolaşımı, solumun dolaşımı, sinir sisteminin kontrolü, enerji üretimi, boşaltım sistemi gibi daha bir sürü otomatik olarak yapılması gereken süreçler) dışında kişisel karakter verilerimizde bulunmaktadır.

 

Bu kadar çok verinin bulunduğu ve bu kadar yoğun bir faaliyetin sürdüğü bir ortamdan veri almak için yukarıda saymış olduğumuz süreçlerden daha öncelikli bir durum söz konusu olmalıdır. Örneğin kişi yaşamsal bir risk altındaysa, bir kaza geçirmişse, doğal afetlerle karşılaşmışsa veya psikolojik ve ruhsal olarak baskı altındaysa o zaman öncelik kişinin korunması ve hayatının devam ettirmesi olduğundan bilinçaltı hemen devreye girer ve bilincimizle birlikte hareket ederek bizi destekler. Bunun dışında olan olaylarda bizi serbest bırakır. Bizde kendi bilincimizle bazı davranışlarla tepki veririz. Bu davranışlarımız karakterimizi yansıtabileceği gibi yansıtmayabilir de, Çünkü insanın karakterleri olaylar karşısında değişmez ama davranışları değişebilir.

 

Acaba karşımızdaki bir insanın veya kendimizin verdiği tepkilerin karakterimizi yansıtıp yansıtmadığını nasıl anlayacağız? … Bir insanın kendi kendine verebileceği en güzel hediye MEDİTASYON dur.

 

Yusuf FIRAT

bottom of page